Oricui i s-a intamplat, macar odata in viata, sa scape sarea, piperul sau ardeiul iute in mancare, iar de cele mai multe ori bucatele au mers direct la cosul de gunoi, asta dupa cenici macar nu puteau fi gustate. Acum, un MasterChef vine in ajutorul tau!
Uneori se intampla sa punem prea multa sare in apa de la paste, in sos sau in orice alta mancare pregatim, iar aceasta neatentie altereaza gustul iremediabil. Specialistul CANCAN.ro va da cateva sfaturi extrem de utile pentru astfel de cazuri.
Exista cateva trucuri pentru a salva mancarea, iar acestea sunt dezvaluite de catre Aida Parascan, una dintre castigatoarele MasterChef, cea mai urmarita emisiune culinara din Romania!
O felie de cartof absoarbe sarea
Putine gospodine stiu ca sarea in exces din mancare, daca este vorba de un preparat lichid, poate fi absorbita cu o bucatica de cartof sau mar.
“Deci sa vedem cum putem corecta o asemenea greseala cand este vorba de un fel de mancare lichid. De exemplu: supa, sos sau ciorba. Este de ajuns sa punem o felie de cartof sau de mar crud pana se fierbe. In acest fel, cartoful va absorbi sarea. In cazul in care carnea este prea sarata adaugati putina apa si o jumtate de lingurita de zahar sau, in alternativa, putina smatana de gatit sau zeama de la lamaie. Asta in functie de reteta pe care o pregatiti”, ne-a spus Aida Parascan.
Daca este prea picant, ananasul va salveaza
“Daca ati pregatit o farfurie picanta, dar va este teama ca ati pus prea mult chilly, care este o substanta balsamica, trebuie doar sa adaugati o substanta acida care sa atenueze gustul prea picant, ca de exempu lamaie, iaurt, ananas sau otet, in functie de reteta pe care o pregatiti”, a mai explicat Aida.
––––––––––––––––––––––––––––
CITESTE SI:
––––––––––––––––––––––––––––
Cel mai adesea se intampla sa uitam mancarea pe foc. Nu va speriati si pentru asta exista o solutie. “In cazul in care ati uitat mancarea pe foc si s-a ars pe fundul oalei trebuie sa stiti urmatoarele: Varsati mancarea in alt recipient si adaugati apa, chilly si ierburi aromate dupa propriul gust. Daca ati ars o friptura trebuie doar sa o puneti in alta tigaie si adaugati putin unt si zeama de lamaie”, a mai explicat castigatoarea MasterChef. (Alex Saulea)